Administratie stichting uitbesteden? Bel SSSfinance (010-5912750)!


> Hulp bij oprichting
> Jaarrapporten i.s.m. accountant
> Belastingconsulent
> Correcte boekhouding
> Projectadministratie

Boekhouding Stichting

Bij een stichting heb je een bestuur die de stichting controleert. De uitvoerende medewerkers van de stichting mogen niet in het bestuur zitten.
De administratie wordt bijgehouden door de medewerkers van de stichting of door een externe boekhouder.
De jaarrekening van de stichting moet goedgekeurd worden door het bestuur. Veelal is het jaarrapport ook nodig ter verantwoording van de ontvangen subsidies.

Voorbeelden Stichting

Een stichting wordt soms ook opgericht om kosten te besparen. Je kunt hierbij denken aan een centrale inkooporganisatie. Er kunnen een aantal verschillende ondernemers samenwerken bij de inkoop of het gebruik van personeel. De stichting kan als geheel extra inkoopvoordeel halen omdat de omzet veel hoger is dan bij de aparte bedrijven.
Dit kan ook handig zijn bij personeel. Vooral bij bedrijven zoals de horeca is er veelal sprake van tijdelijk overschot of tekort van personeel. Door middel van een stichting kun je personeel flexibel inzetten zodat je de personeelskosten beter onder controle krijgt.

 

 

 

Oprichting Stichting

Er zijn nog meer redenen om een stichting te starten. Zoals een vereniging van eigenaren, het organiseren van culturele evenementen of het ontwikkelen van nieuwe producten.
Een stichting wordt net als bij de bv opgericht met tussenkomst van de notaris. In de statuten worden de rechten van het bestuur en de uitvoerende medewerkers vastgelegd.
Wil je een stichting oprichten dan kan SSSfinance je daarbij helpen. Wij helpen bij de oprichting van de stichting en de verdere voortgang.

 

Een stichting oprichten? Bel SSSfinance 010 - 59 127 50


Deel Deze Informatie

Klik op één van de icoontjes en je kunt, gemakkelijk en snel, je vrienden, followers of kringen op de hoogte brengen van deze informatie.Welkom bij SSSfinance Zzp-boekhouding Over SSSfinance
Eigen bedrijf starten Boekhouding t.b.v. bv Contact
Ondernemingsplannen Boekhouding t.b.v. vof Sitemap
Reoganisatie Boekhouding t.b.v. stichting Privacy policy
Project- en voorraadadministratie Nieuws Terms of use
Belastingaangiften zakelijk Links Disclaimer
Boekhoudpakketten    

© 2015 SSSfinance - Boekhouder Vlaardingen en Capelle aan den IJssel - All rights reserved
Geert Grootelaan 2a - 3132 CE Vlaardingen - Tel. 010 - 59 127 50
Rivium Westlaan 22 - 2909 LD Capelle aan den IJssel - Tel. 010 - 59 127 50