Boekhouder zzp of eenmanszaak Capelle aan den IJssel, Vlaardingen: SSSfinance


> Klein en persoonlijk administratiekantoor
> ZZP-boekhouder
> Correcte belastingaangiften
> Boekhouding eenmanszaak
> Financiële adviezen

Omzetbelasting Afdragen

De aangifte omzetbelasting lijkt op het eerste oog simpel, maar lever je ook goederen of diensten aan het buitenland? Of importeer je ook goederen naar Nederland? Dan heb je misschien een vergunning nodig, of moet je een opgave intracommaunutaire levering indienen.
In sommige gevallen kunnen bedrijven ook vrijstelling krijgen met betrekking tot het afdragen van omzetbelasting. SSSfinance kent al deze regels en legt je deze graag uit.

 

ZZP-boekhouder Capelle aan den IJssel, Vlaardingen SSSfinance: 010 - 59 127 50

VAR-verklaring

Als je werkzaamheden in onderaanneming doet, zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.
Zo moet je bijvoorbeeld meerdere opdrachtgevers hebben, waarbij minder dan 70% wordt verdiend bij maximaal één werkgever. Als dit niet het geval is, kan de belastingdienst dat zien als een werknemersovereenkomst en niet als het voeren van een eigen bedrijf. Meestal zullen opdrachtgevers hiervoor om een zogenaamde VAR-verklaring vragen, welke je aan kunt vragen bij de belastingdienst. De VAR-verklaring maakt duidelijk wie loonheffing moet inhouden en betalen over jouw inkomsten.

Bel Me Terug!

Vind je het makkelijker dat wij je even terug bellen? Vul hier je gegevens in en wij bellen je terug op het door jou gewenste tijdstip.
   
Naam:
Telefoon:
Gewenst tijdstip: 's ochtends
's middags
's avonds

 

Voordelen ZZP Of Eenmanszaak

Als zelfstandige heb je een aantal extra belastingvoordelen ten opzichte van een werknemer in dienst. Hiervoor moet je wel voldoen aan het urencriterium; je moet minimaal 1.225 uur per boekjaar hebben gewerkt en de meeste tijd aan je eigen onderneming hebben besteed.
Als je hieraan voldoet heb je recht op de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek (maximaal drie maal in de eerste vijf jaar). De aftrek is afhankelijk van de winst.
Je hebt naast deze aftrek als kleine zelfstandige recht op MKB-korting. Deze korting houdt in dat je 10% van de winst als extra aftrek mag gebruiken bij de aangifte inkomstenbelasting.
Naast deze extra aftrekkosten heb je natuurlijk ook recht op de kleine-investeringsaftrek en de reguliere aftrekposten waar iedereen recht op heeft zoals de arbeidskorting en heffingskorting.

zzp boekhoudkantoor vlaardingen, capelle aan den ijssel

Pensioen Opbouwen

Je kunt als zelfstandige ook pensioen opbouwen. Je mag 12% van de winst reserveren voor een pensioenopbouw met een fiscaal vastgesteld minimum. Voorwaarde is wel dat er een positief eigen vermogen moet zijn. Je mag dus alleen reserveren als er voldoende eigen vermogen is, maar je kunt deze niet afbreken als het eigen vermogen afneemt. Dit betekent dat je moet zorgen dat zodra je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt je het vermogen moet hebben om het pensioen uit te betalen wat in het verleden is gereserveerd.

voordelen zzp vlaardingen, capelle aan den ijssel

Deel Deze Informatie

Klik op één van de icoontjes en je kunt, gemakkelijk en snel, je vrienden, followers of kringen op de hoogte brengen van deze informatie.


 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom bij SSSfinance Zzp-boekhouding Over SSSfinance
Eigen bedrijf starten Boekhouding t.b.v. bv Contact
Ondernemingsplannen Boekhouding t.b.v. vof Sitemap
Reoganisatie Boekhouding t.b.v. stichting Privacy policy
Project- en voorraadadministratie Nieuws Terms of use
Belastingaangiften zakelijk Links Disclaimer
Boekhoudpakketten    

© 2015 SSSfinance - Boekhouder Vlaardingen en Capelle aan den IJssel - All rights reserved
Geert Grootelaan 2a - 3132 CE Vlaardingen - Tel. 010 - 59 127 50
Rivium Westlaan 22 - 2909 LD Capelle aan den IJssel - Tel. 010 - 59 127 50